Natuur Julianadorp aan Zee

Julianadorp is ook een fijne vakantiebestemming voor de natuurliefhebber. Denk aan het uitgestrekte duingebied en het lange en brede zandstrand. Je ziet er prachtige vogels en de kans is zeker aanwezig dat je zeehonden gaat spotten. De badplaats ligt ook nog dichtbij andere mooie natuurgebieden. Het is bijvoorbeeld een aanrader om te gaan wandelen in het beschermde natuurgebied het Zwanenwater bij Callantsoog of in het schitterende bos de Donkere Duinen bij Den Helder. Wij wandelen in beide natuurgebieden zeer regelmatig. Het is er ook zo mooi.

Natuurgebied de Donkere DuinenAls je gaat wandelen in het bos de Donkere Duinen bij Den Helder dan kun je deze Schotse Hooglander tegenkomen. Mooi om te zien!

Fietsen

In de omgeving van Julianadorp zijn goede fietsmogelijkheden voor de natuurliefhebber. Tijdens het fietsen zie je veel van het mooie en diverse landschap. Mooie fietsroutes zijn onder andere door de duinen naar Den Helder of Schoorl. Je geniet op de fiets maximaal van de natuurlijke schoonheid om je heen. Onderweg kom je langs verschillende uitkijkpunten. Stop bijvoorbeeld even bij Petten aan Zee bij de Panoramaduin. Vanaf deze 26 meter hoge duin heb je een fantastisch uitzicht over de duinen, het strand en de Noordzee. Je komt langs de Panoramaduin als je van Julianadorp aan Zee naar Schoorl door de duinen fietst. Dit is een hele mooie route om te fietsen. Lees verder

Het Zwanenwater

Het Zwanenwater is een beschermd natuurgebied en tref je net voor Callantsoog. Het Zwanenwater is een paradijs voor vogelaars. In het natuurgebied broeden maar liefst meer dan 100 verschillende vogelsoorten. Vanuit één van de drie vogelhutten kun je ze rustig bekijken en fotograferen. In het Zwanenwater zijn twee wandelroutes uitgezet. Kies voor de bruine route van 4,5 kilometer of de gele route van 2,0 kilometer. Neem in de herfst en winter wel laarzen mee want het kan er behoorlijk nat zijn. Bij de ingang kun je je auto parkeren maar de ruimte is er wel beperkt. Het Zwanenwater is gratis voor leden van Natuurmonumenten. Ben je geen lid? Dan je een kaartje kopen bij de ingang via een betaalautomaat. Het adres is: Zuidschinkeldijk 3a, Callantsoog.

Het Zwanenwater in CallantsoogDeze zwaan kwamen we tegen tijdens een wandeling in het Zwanenwater in Callantsoog.

De Donkere Duinen

Het natuurgebied de Donkere Duinen tref je op slechts 6 kilometer afstand van Julianadorp aan Zee. Het is dus heel goed te doen om hier naar toe te fietsen. Je kunt in het bos van de Donkere Duinen fantastisch wandelen. Vanuit het bos wandel je door naar het uitgestrekte duingebied. De vergezichten die je hier ziet zijn indrukwekkend. Vanaf de hoge duinen heb je een goed uitzicht over het duingebied en de polder. Als je goed kijkt zie je in het bos mooie vogels zoals de boomkruiper, de staartmees en de goudhaan. Bij de Donkere Duinen tref je een groot parkeerterrein. Je kunt er zelfs de elektrische auto opladen. Het adres is: De Helderse Vallei 9-11, Den Helder.

Nationaal Park Duinen van Texel

Wist je het natuurgebied het Nationaal Park Duinen van Texel helemaal niet zo ver van Julianadorp ligt? Leuk om een dagje naar toe te gaan.


Bekijk ook:


Strandhuisjes Julianadorp

Strandhuisjes Julianadorp aan Zee

Zoek jij een fijn strandhuisje direct aan zee? Bij de strandhuisjes bij Julianadorp aan zee beleef je de vakantie van je leven!
Meer info

Vakantiehuizen Julianadorp

Vakantiehuizen in Julianadorp bij Booking.com

Een vakantiehuis dichtbij het strand of de duinen? Bekijk het uitgebreide aanbod bij Booking.com!
Meer info

Vakantieparken bij Landal

Vakantiepark Landal Beach Resort Ooghduyne Julianadorp aan Zee

Bij Landal Beach Resort Ooghduyne zijn veel fijne faciliteiten, zoals een zwembad en een golfbaan! Check de huisjes bij Landal!
Meer info

Vakantieparken Roompot

Vakantieparken Julianadorp aan Zee Roompot

Roompot heeft maar liefst twee vakantieparken in Julianadorp aan Zee! Bekijk de vakantieparken.
Meer info

Waardering: 4.1/5.0
Vakantiepark Beach Resort Ooghduyne

Beach Resort Ooghduyne

Op het Beach Resort Ooghduyne van Landal is alles aanwezig om jouw vakantie onvergetelijk te maken. Natuurlijk is het strand niet ver weg maar ook op het park zelf is genoeg te beleven. Zo zijn er onder andere een overdekt zwembad met glijbaan, een indoor speelplaats en zelfs een golfbaan voor liefhebbers van golf. Tijdens schoolvakanties zorgen een animatieteam en Bollo dat kinderen zich geen moment vervelen. Dit vakantiepark is voor zowel jong als oud echt een aanrader!
Meer info & boeken

Waardering: 8.7
Vakantiehuis Heerlijk aan Zee

Vakantiehuis Heerlijk aan Zee

Wil je er samen even tussenuit naar Julianadorp aan Zee? Dan is dit vakantiehuisje ideaal. Het biedt ruimte aan vijf personen en je hond mag ook mee. Het huisje voelt echt als een strandhuisje. Het heeft een fijne ligging dichtbij het strand en het dorp en vanuit deze locatie zijn er veel leuke uitstapjes te maken.
Meer info & boeken