Weer & klimaat Julianadorp aan Zee

Het weer in Julianadorp is vaak verrassend goed. De wolken waaien in de kop van Noord-Holland door de bijna altijd aanwezige wind sneller weg. De badplaats heeft de meeste zonuren van heel Nederland gemeten over de laatste dertig jaar. Wat ook fijn is dat het in de badplaats veel minder regent. Kortom, als je op vakantie gaat naar Julianadorp aan Zee is de kans op goed weer groot.

Strandpost Strandslag Julianadorp aan ZeeIn Julianadorp schijnt de zon vaker en langer in vergelijking met de rest van Nederland.

Hoe warm wordt het in Julianadorp?

In de zomer wordt het nooit echt heel warm. Reken op een gemiddelde temperatuur van rond de 20 graden Celsius. In juni wordt het rond de 18 graden Celsius en de minimale temperatuur is dan 13 graden Celsius. In het voorjaar (mei) wordt het ongeveer 15 graden Celsius. In de winter is het natuurlijk een stuk kouder. Februari is gemiddeld gezien de koudste maand. De temperatuurmeter tikt dan overdag gemiddeld ongeveer 6 graden aan.

Regent het veel in Julianadorp?

Natuurlijk kan het ook in Julianadorp flink regenen maar altijd minder dan in de rest van Nederland. In oktober (92 mm) en november (77 mm) valt de meeste regen. In de maanden maart (37 mm), april (32 mm), mei (38 mm) en juli valt in de badplaats gemiddeld gezien de minste regen. Julianadorp is daarom ook in het voorjaar qua weer een hele fijne vakantiebestemming.

Kan het in Julianadorp hard waaien?

De zon schijnt in Julianadorp aan Zee vaker en langer maar het waait er ook harder dan in de rest van Nederland. Het kan in de badplaats het hele jaar door hard waaien. Als het er stormt dan is het leuk om even naar het strand te gaan. De Noordzee ziet er dan woest en spectaculair uit. De altijd aanwezig wind is natuurlijk ideaal voor kitesurfers. En de kinderen kunnen bijna altijd vliegeren op het mooie zandstrand van Julianadorp.


Bekijk ook:


Strandhuisjes Julianadorp

Strandhuisjes Julianadorp aan Zee

Zoek jij een fijn strandhuisje direct aan zee? Bij de strandhuisjes bij Julianadorp aan zee beleef je de vakantie van je leven!
Meer info

Vakantiehuizen Julianadorp

Vakantiehuizen in Julianadorp bij Booking.com

Een vakantiehuis dichtbij het strand of de duinen? Bekijk het uitgebreide aanbod bij Booking.com!
Meer info

Vakantieparken bij Landal

Vakantiepark Landal Beach Resort Ooghduyne Julianadorp aan Zee

Bij Landal Beach Resort Ooghduyne zijn veel fijne faciliteiten, zoals een zwembad en een golfbaan! Check de huisjes bij Landal!
Meer info

Vakantieparken Roompot

Vakantieparken Julianadorp aan Zee Roompot

Roompot heeft maar liefst twee vakantieparken in Julianadorp aan Zee! Bekijk de vakantieparken.
Meer info

Waardering: 4.1/5.0
Vakantiepark Beach Resort Ooghduyne

Beach Resort Ooghduyne

Op het Beach Resort Ooghduyne van Landal is alles aanwezig om jouw vakantie onvergetelijk te maken. Natuurlijk is het strand niet ver weg maar ook op het park zelf is genoeg te beleven. Zo zijn er onder andere een overdekt zwembad met glijbaan, een indoor speelplaats en zelfs een golfbaan voor liefhebbers van golf. Tijdens schoolvakanties zorgen een animatieteam en Bollo dat kinderen zich geen moment vervelen. Dit vakantiepark is voor zowel jong als oud echt een aanrader!
Meer info & boeken

Waardering: 8.7
Vakantiehuis Heerlijk aan Zee

Vakantiehuis Heerlijk aan Zee

Wil je er samen even tussenuit naar Julianadorp aan Zee? Dan is dit vakantiehuisje ideaal. Het biedt ruimte aan vijf personen en je hond mag ook mee. Het huisje voelt echt als een strandhuisje. Het heeft een fijne ligging dichtbij het strand en het dorp en vanuit deze locatie zijn er veel leuke uitstapjes te maken.
Meer info & boeken