Strand Julianadorp aan Zee

Het fraaie zandstrand van Julianadorp staat al jarenlang in de Top 10 van mooiste stranden van Nederland. Volgens de ANWB is het strand anno 2023 het twee na mooiste strand van Nederland. Het strand is schoon, breed en maar liefst vier kilometer lang.

Strand Julianadorp aan ZeeStrand van Julianadorp aan Zee. Hoe mooi kan een strand zijn?

Hoeveel strandslagen heeft Julianadorp aan Zee aan?

In Julianadorp aan Zee kun je op vier verschillende plaatsen naar het strand gaan.

 • Strandslag Julianadorp
  Populair en bewaakt strand met veel faciliteiten.
 • Strandslag De Zandloper
  Echt een strand voor het hele gezin. Dit strand heeft ook veel faciliteiten en wordt bewaakt.
 • Strandslag Falga
  Op dit strand zijn helemaal geen faciliteiten. Het is er heerlijk rustig.
 • Strandslag Drooghe Weert
  Je gaat naar Strandslag Drooghe Weert voor de rust en mooie natuur. Er zijn op dit strand geen voorzieningen.

Strandslag Julianadorp

Het strand bij 'Strandslag Julianadorp' is het meest populaire strand van Julianadorp aan Zee. Het strand heeft een schitterende ligging en het duingebied is hier ook prachtig. Niet voor niets is dit strand al meerdere malen uitgeroepen tot het mooiste strand van Noord-Holland. In de zomer wordt dit strand bewaakt door de SSN Lifeguards van Den Helder.

Op dit fraaie zandstrand kun je wat drinken en eten bij Strandpaviljoen Paal6. Je treft in dit paviljoen ook een toilet en er is zelfs een mindervaliden toilet aanwezig.

Strandslag JulianadorpStrandslag Julianadorp.

Strandslag Zandloper

Strandslag Zandloper is het meest noordelijke zandstrand van Julianadorp aan Zee. Vroeger werd deze strandslag 'Ship on the Beach' genoemd. Dit is het ideale strand om met de kinderen naar toe te gaan. Bij dit fraaie en rustige familiestrand wappert de Blauwe Vlag. De Blauwe Vlag krijg je niet zomaar. Strandslag Zandloper is een bewaakt strand (in het seizoen), er is een EHBO-post en een boot aanwezig voor reddingsoperaties. Bij dit strand stopt de Kustbus 151. Deze bus rijdt in de zomer en vertrekt vanaf Den Helder. De Kustbus 151 is helemaal gratis. Hoe fijn is dat?

Op het fraaie zandstrand kun je heerlijk wat drinken of eten bij strandpaviljoen 'Zee van Tijd'. Je kunt hier ook naar het toilet en er is zelfs een strandrolstoel aanwezig voor mindervaliden. Het paviljoen is het hele jaar door geopend.

Strandslag Falga

Je gaat naar het fraaie zandstrand bij Strandslag Falga voor de rust. Op dit strand zijn helemaal geen faciliteiten waardoor er maar weinig mensen naar toe gaan. Het strand wordt ook niet bewaakt. We vinden dit persoonlijk een heel mooi strand om naar toe te gaan. Je kunt Strandslag Falga het beste bereiken met de fiets.

Strandslag Drooghe Weert

Ben je natuurliefhebber en rustzoeker. Dan is het strand bij Strandslag Drooghe Weert echt iets voor jou. Het is er heel rustig en in het duingebied bij dit strand kun je prachtige vogels spotten. Misschien is dit wel het mooiste strand van Julianadorp.

Strand Julianadorp aan ZeeOp deze foto kun je heel goed zien hoe breed het strand van Julianadorp aan Zee is.

Mogen honden het strand op?

Honden zijn op het strand van Julianadorp aan Zee zeker welkom. Tussen 1 mei en 1 oktober moet je hond wel vanaf 9.00 uur tot 19.00 aangelijnd zijn.

Heeft Julianadorp aan Zee een naaktstrand?

Ook voor naaktrecreatie zit je op het strand van de badplaats goed. Er zijn op het strand twee mogelijkheden om naakt te recreƫren namelijk bij Strandslag Drooghe Weert (tussen 8.40 en 9.40) en Strandopgang Falga (tussen 4.09 en 5.00). Let op dat dit onbewaakte stranden zijn en er verder geen faciliteiten zijn.

Bekijk ook:


Strandhuisjes Julianadorp

Strandhuisjes Julianadorp aan Zee

Zoek jij een fijn strandhuisje direct aan zee? Bij de strandhuisjes bij Julianadorp aan zee beleef je de vakantie van je leven!
Meer info

Vakantiehuizen Julianadorp

Vakantiehuizen in Julianadorp bij Booking.com

Een vakantiehuis dichtbij het strand of de duinen? Bekijk het uitgebreide aanbod bij Booking.com!
Meer info

Vakantieparken bij Landal

Vakantiepark Landal Beach Resort Ooghduyne Julianadorp aan Zee

Bij Landal Beach Resort Ooghduyne zijn veel fijne faciliteiten, zoals een zwembad en een golfbaan! Check de huisjes bij Landal!
Meer info

Vakantieparken Roompot

Vakantieparken Julianadorp aan Zee Roompot

Roompot heeft maar liefst twee vakantieparken in Julianadorp aan Zee! Bekijk de vakantieparken.
Meer info

Waardering: 4.1/5.0
Vakantiepark Beach Resort Ooghduyne

Beach Resort Ooghduyne

Op het Beach Resort Ooghduyne van Landal is alles aanwezig om jouw vakantie onvergetelijk te maken. Natuurlijk is het strand niet ver weg maar ook op het park zelf is genoeg te beleven. Zo zijn er onder andere een overdekt zwembad met glijbaan, een indoor speelplaats en zelfs een golfbaan voor liefhebbers van golf. Tijdens schoolvakanties zorgen een animatieteam en Bollo dat kinderen zich geen moment vervelen. Dit vakantiepark is voor zowel jong als oud echt een aanrader!
Meer info & boeken

Waardering: 8.7
Vakantiehuis Heerlijk aan Zee

Vakantiehuis Heerlijk aan Zee

Wil je er samen even tussenuit naar Julianadorp aan Zee? Dan is dit vakantiehuisje ideaal. Het biedt ruimte aan vijf personen en je hond mag ook mee. Het huisje voelt echt als een strandhuisje. Het heeft een fijne ligging dichtbij het strand en het dorp en vanuit deze locatie zijn er veel leuke uitstapjes te maken.
Meer info & boeken